tisdag 31 juli 2012

Mår du dåligt i kroppen? Kanske hänger det på "knoppen"!

Hjärnan har en omfattande blodtillförsel. Det sker ett konstant blodflöde som för med sig näringsämnen som är viktiga för neuronena, till exempel aminosyror, vitaminer och mineraler, och tillsammans med syre och glucos ger de hjärnan bränsle.

Ny forskning visar att näringsämnen har stor betydelse för att maximera hjärnans potential. Det du äter påverkar alltså hjärnans funktion och ditt humör, spänningar och stress i kroppen. Din kropp ska inte vara din soptunna!

Välj din mat med omsorg för precis som vi kan öka hjärnans potential, kan vi naturligtvis även dra ner funktionen genom skräpmat.

Socker är väldokumenterat som en funktionsnedsättande drog för hjärnan och triggar igång inflammatoriska processer i kroppen, kanske en anledning till kronisk värk och fibromyalgi.
Läs gärna mer här: Socker - en vit drog

Det bästa är naturligtvis att undvika sockerrika produkter och få i sig den naturliga sötman genom grönsaker och bär, men är man en sockerråtta som sötar med vitt socker eller kemikaliskt sötningsmedel så kan Stevia vara ett alternativ. Än så länge har ingen biverkning rapporterts som jag vet om.

Var rädd om Knoppen och Kroppen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar