tisdag 31 juli 2012

Blixt & Dunder - Hållning & Balans

Starka naturkrafter och ofattbar energi härjar i dag över Halmstad.
Det åskar och blixtrar, starka krafter av värme och kyla i kollision, ett MULLER och ett BANG - så BLIXTRAR det till!

Så kan kroppen också reagera. Hjärnan tolkar det som jag symboliskt kallar varm och kall kollision, dvs förhållandet mellan vår kroppshållning och vår balans.

Har vi obalans kolliderar dessa faktorer och det börja mullra av värk i vår kropp och BANG så blixtrar det till - och vi har fått ett diskbråck i nacken eller ryggen, med blixtrande smärta.

Vår hjärna kan alltså få symboliseras av den lokala atmosfärens tillfälliga obalans och kollisionen är den kraft och energi som då löper genom vår ryggrad i form av smärta.

Obalanser i vår ekologiska miljö ger först obehagliga symtom och leder sedan till katastrofer. Precis så fungerar våra kroppar också, först obalans och sedan obehagliga symtom som kan leda till katastrof.
Tänk vad vi är lika naturen!

Kontentan är att starka krafter i kroppen kommer i kollision med varandra och skapar obalans. Detta leder till smärtor som yttrar sig likt BLIXT och DUNDER och vi hamnar i ett sorts katastroftillstånd, sängliggande och oförmögna att röra oss.

Så sorgligt och onödigt att utveckla sådana obalanser när man på bra sätt kan förebygga detta genom att skapa optimala förutsättningar genom styrka, hållning, och balans.
Atlasbalansering och hållningsträning är receptet!

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar